Hipodromul Ploieşti va fi modernizat cu 15 milioane de euro de la Uniunea Europeană

29

Hipodromul Ploiești, singurul hipodrom de trap din țară și unicul pe care încă se mai organizează curse de cai, va fi modernizat cu fonduri de la Uniunea Europeană, durata de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului care are o valoare de 15 milioane de euro fiind de un an.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Primăria Ploiești, primarul Iulian Bădescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul privind modernizarea și extinderea hipodromului, valoarea contractului fiind de 53.625.346 lei lei fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor fiind de 12 luni.

Cota de cofinanțare a municipalității la acest proiect este de peste 50%, au precizat reprezentanți ai administrației locale.

Proiectul prevede modernizarea pistei de trap și realizarea unei piste de galop, construirea a șapte grajduri, a trei parcări, una pentru spectatori (162 de locuri), una ‘VIP’ (33 locuri) și o alta pentru echipe (24 locuri), a unui salivarium și a unor boxe, a unor hangare, clădiri administrative, realizarea unor ronduri de mers și prezentare și a unor drumuri de acces.

De asemenea, vechea clădire a tribunelor, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi demolată, urmând a fi construită o alta care este proiectată ca destinație pentru public, ea urmând să adăpostească gradenele pentru urmărirea curselor, sala pariurilor, un restaurant și o cafenea, dar și spațiile tehnice necesare pentru pregătirea curselor, monitorizarea și jurizarea lor.

Hipodromul Ploiești, care a fost concesionat în anul 2005 de Primăria Ploiești societății Ippodromi & Citta S.p.a. Roma-Italia, investitor italian care se angajase să modernizeze respectivul obiectiv, a constituit obiectul unui litigiu care a durat mai mulți ani. Investitorul nu și-a respectat obligațiile contractuale, astfel că s-a trecut la rezilierea contractului și la evacuarea italienilor, toate litigiile promovate în contradictoriu cu Ippodromi &Citta S.p.a. — Roma-Italia și cu SC Ippodromi&Citta S.p.a. filiala România fiind soluționate favorabil municipalității, iar hipodromul fiind preluat liber de sarcini în patrimoniul Ploieștiului.

În luna martie a anului 2012, municipalitatea anunța că firma italiană căreia i-a fost concesionat hipodromul va fi executată silit, după ce instanța a dispus irevocabil obligarea acesteia la plata către Primăria municipiului Ploiești a sumei de aproximativ un milion de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: national-magazin.ro


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News