Horia Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu, decoraţi de şeful statului

Președintele Traian Băsescu i-a decorat, vineri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe scriitorii Horia Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu.

Horia Roman Patapievici a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar Gabriel Liiceanu — cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Ofițer.

Șeful statului i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer prof. univ. dr. Gabriel Liiceanu „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru capacitatea managerială dovedită prin care a deschis iubitorilor de carte noi posibilități de a avea acces la cultură, fiind un model pentru tânăra generație” și Ordinul Național „Serviciul credincios” în grad de cavaler scriitorului Horia Roman Patapievici „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută în domeniul istoriei ideilor, pentru talentul și originalitatea dovedite în cercetarea marilor teme ale culturii contemporane contribuind pe această cale la animarea vieții intelectuale românești și la promovarea libertății de gândire și exprimare în acord cu principiile democrației”.

Decretul de decorare a lui Horia Roman Patapievici a fost semnat în 2010, iar documentul în cazul lui Gabriel Liiceanu — în 2012.

De asemenea, șeful statului l-a decorat pe regizorul Peter Netzer cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler „în semn de înaltă apreciere pentru excepționala sa dăruire artistică încununată prin premierea filmului „Poziția copilului” cu Trofeul Ursul de Aur la cea de-a 63-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin, pentru activitatea regizorală și contribuția remarcabilă în promovarea cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate, ca exponent al tinerei generații de regizori români”.

Președintele Traian Băsescu i-a conferit directorului Muzeului Național Cotroceni, Adina Rențea, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer „în semn de înaltă apreciere pentru competența și profesionalismul dovedite de-a lungul timpului în conservarea și patrimoniului cultural național, pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ținută la Palatul Cotroceni”.

Șeful statului a conferit în cadrul aceleiași ceremonii Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor scriitorului și criticului literar Dan C. Mihăilescu, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler criticului muzical Dumitru Avakian și realizatorului de programe Radio România Cultural Teodora Stanciu „în semn de înaltă apreciere pentru competența și profesionalismul dovedite de-a lungul timpului în promovarea valorilor perene ale culturii românești, pentru implicarea directă și constantă în organizarea și promovarea acțiunilor organizate la Palatul Cotroceni în cadrul programului ‘Cotroceni — porți deschise culturii'”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
2 Comentarii
  1. xsand spune

    domnul presedinte a decorat unele personaje care nu au legatura cu ce inseamna romanismul si cultura romaneasca ci din contra sunt tradatori ai nemului(gen patapievici). Unii dintre ei i-au dedicat articole de preamarire si acum si-au primit rasplata.

  2. marius spune

    regizorul peter netzer merita distinctia.O buna parte din cei decorati in frunte cu domnul patapievici au primit rasplata pentru prostitutia politica pe care au prezent o.Cu ce au diferit ei fata de domnul Vadim Tudor care ii facea osanale lui Ceausescu sau altii de pe vremea lui Carol al II-lea.Si asta fata de domnul Basescu care crede ca din toamna ar fi foarte bun prim ministru de parca s ar crede domnul Putin din Rusia.E adevarat ca o buna parte din anturajul domnului Ponta este corupt sau dupa gratii.Dar unde este domnul regele marmurei domnul Videanu cu impunitatea lui,averea primita oare de la bunica.De ce nu isi iau idolul-basescu si sa plece cu totii in rusia

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata