Hossu: Vineri se va decide dacă va fi organizată o grevă generală sau proteste ca în Grecia

Comitetul confederal al CNS Cartel Alfa a stabilit pichetarea sediilor guvernului şi preşedinţiei până pe 18 mai, între orele 10.00 – 12.00, iar pe 19 mai participarea la un miting masiv organizat în Piaţa Victoriei, a anunţat, luni, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

„În funcţie de derularea evenimentelor, vineri vom vedea dacă vom participa la grevă generală sau vom participa la o mişcare de tip Grecia, cu ieşirea regulată în piaţa Victoriei în fiecare zi şi în mod permanent”, a spus Hossu.

Potrivit acestuia, în după-amiaza zilei de luni va exista o întâlnire comună cu reprezentanţii celorlalte patru confederaţii şi, în funcţie de mandatul primit, se vor stabili protestele viitoare.

„Pichetările şi mitingul sunt primul pas care trebuie făcut. Vineri se va decide dacă este vorba despre o grevă generală sau proteste ca în Grecia„, a precizat acesta.

Hossu a explicat că „mişcările ca în Grecia” înseamnă că sindicatele se vor mobiliza şi vom chema întreaga populaţie să participe la proteste, pentru că măsurile propuse de guvern ating 4,3 milioane de salariaţi, întrucât nu vor fi afectaţi doar bugetarii, la care se adaugă un milion de şomeri, plus 5,2 milioane de pensionari afectaţi direct, la care se adaugă cele trei milioane de agricultori şi aproape cinci milioane de copii din aceste familii afectate.

Nu este normal să sacrifici 19 – 20 de milioane de oameni pentru a proteja două milioane de cetăţeni. Evident că clasa angajatorilor, aşa cum s-a şi văzut, de altfel, va fi interesată să-şi maximalizeze profitul, dar într-o Europă socială trebuie să răspundem de partea socială cu toţii”, a subliniat liderul Cartel Alfa.

Acesta şi-a exprimat speranţa că în cursul zilei de luni sau marţi sindicaliştii vor putea lua act de conţinutul proiectului de scrisoare pe care guvernul vrea să o încheie cu FMI.

Referitor la modul de aplicare a măsurilor, Hossu a spus că „rămâne de văzut care sunt propunerile de transpunere în practică, însă, se doreşte ca pe fondul tuturor politicilor sociale care se aplică în prezent – şi sunt 12 programe sociale azi în derulare – să se facă o reducere de 15 la sută pentru tot anul 2010”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata