Hotărârea de confidențialitate Twitter a întârziat după disputa dintre autoritățile de reglementare ale UE

Unele autorități de reglementare din Uniunea Europeană s-au opus hotărârii preliminare a Irlandei într-o anchetă privind rețeaua de confidențialitate realizată de Twitter, a declarat joi autoritatea de reglementare, declanșând un proces în care se va căuta o decizie majoritară.

Twitter se pare că a devenit prima mare companie de tehnologie care a dat nas în nas cu o amendă din partea Comisiei de protecție a datelor din Irlanda (DPC), în conformitate cu normele UE mai stricte de protecție a datelor, după ce a depus decizia în alte state membre în mai.

În conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al UE „Ghișeul unic”, introdus în 2018, autoritățile de reglementare pot impune amenzi pentru încălcări de până la 4% din veniturile globale ale unei companii sau 20 de milioane de euro (22 milioane de dolari).

Irlanda are în „gazdă” sediile europene a mai multor companii tehnologice din SUA, devenind autoritatea principală de reglementare a UE pentru firme, inclusiv Twitter, Facebook, Apple și Google.

Dar trebuie să-și împărtășească decizia sa preliminară cu toate autoritățile de supraveghere ale UE (CSA) în cauză și să ia în considerare opiniile lor în verdictul său final.

„O serie de obiecții au fost ridicate de CSA-uri și DPC-ul angajat într-un proces de consultare cu acestea”, a declarat Graham Doyle, comisarul adjunct la DPC-ul irlandez.

Întrucât au fost menținute o serie de obiecții, DPC a trimis acum problema către Consiliul European pentru Protecția Datelor (EDPB), a adăugat el.

EDPB are acum o lună pentru a ajunge la o majoritate de două treimi în rândul statelor membre și, dacă acesta nu reușește, va avea o lună suplimentară pentru a căuta o majoritate absolută.

Dacă tot nu poate găsi un acord, președintele consiliului va vota decizia.

 

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata