Hotărâri privind infrastructura, aprobate de Executiv

20

Guvernul interimar a aprobat miercuri (28 octombrie 2009) in prima parte a sedintei Cabinetului, mai multe proiecte de hotarâri ce privesc, in mare parte, infrastructura.

Printre acestea se afla actul normativ pentru aprobarea normelor de punere in aplicare a Conventiei internationale din 2001 privind raspunderea civila pentru prejudicii provocate de poluarea cu hidrocarburi de consum de la navele maritime (BUNKERS).

“Noi am mai avut probleme la Marea Neagra cu poluari de la navele din zona si aceasta conventie internationala precizeaza raspunderea fiecarei parti in legatura cu aceste evenimente”, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, in debutul sedintei de Guvern. Totodata, Executivul a aprobat si indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii privind constructia variantei de ocolire Deva-Orastie la standarde de autostrada.

“Aceasta portiune de autostrada face parte din culoarul IV, in zona Deva-Orastie. Sunt niste bani ISPA care vor fi folositi, alaturi de cofinantare din partea noastra si indicatorii tehnico-economici au fost corectat”, a mai spus Berceanu. Guvernul a amânat pentru o data ulterioara discutarea HG privind transportul marfurilor periculoase in România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata