Hotelul London Ritz ar putea fi vândut cu un miliard de dolari

Ritz London, unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume, ar putea fi pus în vânzare, relatează Reuters.

Posibila vânzare vine după ce proprietarii hotelului, oamenii de afaceri David şi Frederick Barclay, au primit mai multe oferte de cumpărare, nesolicitate, din partea unor investitori care vor să achiziţioneze celebrul imobil aflat pe Bulevardul Piccadilly, potrivit sursei citate.

Directorii hotelului au declarat, luna trecută, că valoarea Ritz London depăşeşte suma de 800 milioane de lire sterline (980 milioane de dolari), dacă se ţine cont de regimul de proprietate absolută asupra imobilului (deţinut de fraţii Barclay), poziţionarea sa în apropierea palatelor St. James şi Buckingham, calitatea clădirii, deţinerea unei licenţe de cazino şi numele de brand.

Potrivit acelor directori, „proprietatea nu este şi nu a fost scoasă la vânzare”.

Fraţii Barclays, care deţin şi cotidianul Daily Telegraph, au primit totuşi mai multe oferte de cumpărare, nesolicitate, pentru acest hotel, potrivit unor surse din anturajul celor doi miliardari britanici.

Inaugurat în 1906 de hotelierul elveţian Cesar Ritz, hotelul londonez a devenit unul favorit al capteleor regale, al politicienilor şi starurilor de cinema.

Ritz London a înregistrat o cifră de afaceri de 47 milioane de lire sterline, în 2018, şi a avut un profit operaţional de 15 milioane de lire sterline, potrivit documentelor sale contabile publicate luna trecută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata