Hrebenciuc: Antonescu are naivităţi; PNL a negociat cu PDL la ANI

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, susţine că preşedintele PNL, Crin Antonescu, are „naivităţi care nu sunt de nivelul unui şef de partid”, social-democratul afirmând că liberalii au negociat cu PDL votul din Senat asupra Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

 

„Nu-l văd pe Crin Antonescu să conducă un partid într-o astfel de situaţie, pentru că am văzut acum, la Mangalia, că obsedant a spus că nu va face nimic cu PDL; înseamnă că au o problemă. Sub el, colegi de-ai domniei sale, care nu ştiu dacă sunt alături sau nu de el, au negociat cu PDL. Este o realitate că s-a negociat, pentru că nu putea să vină votul de la Senat din neant…

Această înţelegere există în fapt, chiar dacă ei o neagă cu atâta vehemenţă. Vehemenţa domnului Crin Antonescu este demnă de o cauză mai bună, dar naivitatea domniei sale în politică se vede. E în politică de 20 de ani, dar e un tânăr politician de perspectivă, are naivităţi care nu sunt de nivelul unui şef de partid”, a declarat Hrebenciuc, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

În opinia sa, votul pe care liberalii l-au dat, alături de reprezentanţii puterii, pentru proiectul legii ANI reprezintă un lucru „mult mai grav” în condiţiile în care nu i-au avertizat pe reprezentanţii PSD de poziţia pe care urmau să o adopte.
„Ceea ce s-a întâmplat marţi la Senat e mult mai grav decât vă imaginaţi, pentru că, într-un moment important, într-o sesiune extraordinară pe legi importante, ei şi-au permis să spună una şi să facă alta şi au votat alături de putere fără ca măcar să ne avertizeze. Nu-i omora nimeni dacă spuneau că au o altă părere”, a completat social-democratul.

El a calificat PNL drept „un partid balama” şi care va rămâne mic. „Obsesia lor este să nu devină anexa PSD, toate eforturile lor se îndreaptă înspre această idee. Problema lor de fond este că în momentele decisive îşi calcă cuvântul”, a explicat liderul deputaţilor PSD, în contextul discuţiilor privind continuarea colaborării cu PNL.

Hrebenciuc a spus că şi acordul politic încheiat cu liberalii în 2008 a fost încălcat „grosolan” de către aceştia. „Acestea sunt semne care mă pun pe gânduri şi pentru activitatea noastră viitoare… Noi tot timpul am avut un motiv pentru care am acceptat atacurile lor la adresa noastră. Tot timpul era un motiv mai important. Aveam nevoie de voturi pentru turul doi”, a adăugat deputatul PSD.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata