Hunedoara: În Masivul Parâng zăpada depăşeşte 10 centimetri

În Masivul Parâng stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri, după ce în ultimele două zile vremea s-a răcit, iar precipitațiile s-au transformat în ninsoare ce s-a aşternut pe principalele creste din zonă.

„Ninge de două zile, iar stratul de zăpadă măsoară între 10 şi 15 centimetri, în funcție de altitudine. Nu se poate schia, iar numărul turiştilor este foarte mic”, a declarat vineri şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

O situație similară este şi în zona turistică Straja, din Masivul Vâlcan, unde a nins mai puțin.

În Masivul Retezat, ninsoarea s-a depus la altitudini mai mari de 1.800 de metri, însă în zona stațiunii Râuşor precipitațiile sub formă de lapoviță au topit zăpada.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care intenționează să urce la munte să-şi aducă haine groase şi impermeabile, deoarece este umezeală şi temperaturile pe timpul zilei abia dacă au urcat vineri până la 2-3 grade Celsius.

„Le recomandăm turiştilor să nu se aventureze pe trasee pentru că vremea se poate schimba din moment în moment, iar pe creste este ceață. Orice deplasare este bine să fie anunțată la Salvamont pentru că la refugii avem echipe de permanență ce pot oferi informații despre starea traseelor şi condițiile meteo”, a conchis şeful Salvamont Petroşani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata