Hunedoara: Minerii blocați de șase zile în subteran, vizitați de familii și prieteni

Minerii de la Paroşeni şi Uricani au fost vizitaţi, sâmbătă, de familii și prieteni, după șase zile în care au fost blocați în subteran. Aceștia și-au anunțat rudele că vor intra în greva foamei, dacă nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei peste o sută de mineri de la Paroșeni și Uricani, care protestează de șase zile în subteran, au ieșit, sâmbătă, la suprafață pentru a petrece câteva minute alături de familiile lor.

„Au venit familiile la poartă, rude, prieteni, colegi, copii. I-am scos afară pe toți ca să își vadă familiile. De aproape o săptămână nu s-au văzut, azi e a șasea zi. Nu au mai fost acasă. Rudele îi susțin, tocmai de aceea au venit, familiile suferă. Acum, ei s-au întors în subteran. Sunt aproximativ 110-115 mineri, la Paroșeni și Uricani. Au amânat greva foamei, cei care au anunțat că intră de mâine (duminică-n.r.) au amânat-o pentru luni”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Domokos Laszlo, preşedintele Sindicatului „Huila”.

11 dintre minerii care protestează în subteran la Paroşeni şi Uricani au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost duşi la spital.

Potrivit sindicaliştilor, oamenii sunt nemulţumiţi că nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor, așa cum au primit cei disponibilizați anii trecuți.

Vineri seara, o nouă rundă de negocieri la care au participat doi secretari de stat s-a terminat fără nicio concluzie, astfel că minerii sunt deciși să continue protestul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata