Hunedoara: Primăria Deva a plătit banii pentru transportul cărbunelui la termocentrala Mintia

Primăria Deva a achitat luni banii cuveniţi CFR Marfă pentru cărbunele transportat din Valea Jiului la termocentrala Mintia, conform unei înţelegeri încheiată săptămâna trecută între administraţia locală şi compania de transport feroviar, a anunţat autoritatea locală.

Fără această înţelegere, termocentrala Mintia risca să nu mai aibă cărbune în stoc, iar municipiul Deva ar fi rămas fără apă caldă şi căldură.

„Primăria municipiului Deva a achitat suma de 106.227 lei către SNTM CFR Marfă. Banii reprezintă cesiunea de creanţă intervenită între Complexul Energetic Hunedoara şi Sucursala Banat Oltenia Centrul Zonal Marfă Timişoara”, a informat Primăria Deva pe pagina oficială de Facebook.

Termocentrala Mintia furnizează apă caldă şi căldură pentru peste 4.000 de locuinţe din municipiul Deva, pentru şcolile şi grădiniţele din Deva, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi aproximativ 300 de agenţi economici din oraş.

Săptămâna trecută, sindicatele de la termocentrala Mintia anunţau că stocul de cărbune mai ajungea pentru două zile, în condiţiile în care transportul din Valea Jiului fusese oprit de compania de căi ferate din cauza datoriilor neachitate de Complexul Energetic Hunedoara.

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat miercuri, 13 noiembrie, că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în vederea găsirii unei soluţii la criza transportului de cărbune pe calea ferată, care afectase termocentrala Mintia, şi că va achita datoria termocentralei Mintia sub forma unei cesiuni de creanţă.

Sursa foto: realitateadehunedoara.net

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata