Hunedoara: Tabără pentru copii supraponderali în staţiunea Straja

Timp de trei săptămâni, 18 copii supraponderali vor lua parte, de marți, 12 august, la o tabără al cărei program este special gândit pentru persoanele cu probleme de greutate, în așa fel încât atunci când vor ajunge acasă cei mici să aibă mai puține kilograme și să fie în stare să adopte un stil de viață sănătos, diferit de cel pe care îl practică acum.

„În tabără vor sosi 18 copii din mai multe zone ale țării, cum sunt Constanța, București, Timișoara, Brașov sau Baia Mare. Pentru ei am alcătuit un program ce le va permite să scadă în greutate într-un mod plăcut, activ, pe care îl vor putea continua apoi și acasă. Mulți dintre copiii care vin în tabără sunt foarte inteligenți, unii sunt olimpici, dar fac mai puțină mișcare, din păcate”, a declarat luni directorul Taberei de sănătate Platoul Soarelui, Marius Fodoran.

Până pe 2 septembrie, copiii vor vizita parcul de aventură din Straja, vor merge în drumeții prin Retezat, vor vizita Cheile Buții, dar vor putea să înoate și la ștrandul din Lupeni.

Alături de ei se vor afla mai mulți profesori de sport, care le vor arăta elemente din tenisul de câmp, înot, atletism sau gimnastică, mai ales că unul dintre invitații de marcă ai taberei va fi, pentru un week-end, campioana Amelia Racea.

În ceea ce privește hrana, un nutriționist va stabili meniul zilnic al copiilor, în așa fel încât acesta să fie bine dozat în funcție de efortul depus, scopul final fiind pierderea în greutate.

„Conceptul taberei este ca acești copii să slăbească printr-un program de nutriție și mișcare gândit special pentru ei. Este un program pe care ne dorim să-l continue și acasă, după ce vor pleca de la Straja. În acest sens, ne bazăm pe experiența anilor trecuți, când au fost copii care au reușit să slăbească între 5 și 15 kilograme, prin continuarea celor învățate în tabără”, a explicat directorul taberei.

Organizatorii au permis ca în stațiunea Straja să fie prezenți și părinții unora dintre copii. Chiar dacă adulții vor putea interacționa un anumit timp cu copiii, nu vor avea voie să intervină în programul stabilit pentru tabără. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata