Ialomiţianu: PDL a elaborat un proiect de lege pentru reducerea TVA la 19% până în 2016

PDL depune miercuri la Parlament o iniţiativă legislativă prin care se propune reducerea TVA de la 24% la 19%, în două etape, până în 2016, a anunţat deputatul democrat-liberal Gheorghe Ialomiţianu.

„Astăzi (n.r.—miercuri) vom depune la Parlament o iniţiativă legislativă care se referă la măsuri fiscale pentru stimularea consumului şi creşterea economică în mod sustenabil. Contextul economic este favorabil implementării măsurilor fiscale propuse de noi prin această iniţiativă legislativă şi anume: reducerea TVA, mai exact a cotei standard în două etape, începând cu 1 ianuarie 2015, cu 2 punte procentuale, şi cu 3 punte procentuale, începând cu 1 ianuarie 2016, în aşa fel încât în 2016 să ajungem la cota de 19%”, a declarat Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, iniţiativa legislativă mai prevede reducerea TVA pentru alimentele de bază tot în două etape astfel încât în 2016 să se ajungă la 9%, mai exact începând cu 1 ianuarie 2015 cota de TVA să se reducă de la 24 la 17%, urmând ca în 2016, de la 1 ianuarie, să se ajungă la cota de 9%.

„Alte prevederi ale proiectului nostru sunt uniformizarea TVA pentru activitatea de turism şi alimentaţie publică începând cu 1 ianuarie 2015 şi anume reducerea TVA de la 24 la 9%, introducerea taxării inverse pentru lucrările de construcţii şi pentru livrarea de clădiri şi terenuri în scopul reducerii evaziunii fiscale, scutirea de la plata impozitului pe clădiri a construcţiilor finalizate în scopul vânzării. Noi considerăm că aceste măsuri vor stimula consumul şi vor reduce evaziunea fiscală. Toate măsurile propuse de noi au fost discutate cu mediul de afaceri„, a menţionat deputatul PDL.

El a adăugat că Guvernul Ponta poate găsi spaţiu fiscal în urma aplicării acestor măsuri de stimulare a creşterii economice, de stimulare a consumului şi reducere a evaziunii fiscale.

„Dacă Guvernul Ponta va căuta spaţiu fiscal prin majorări de impozite şi taxe aceste măsuri sunt păguboase atât pentru mediul economic, cât şi pentru puterea de cumpărare a populaţiei. PDL face apel către toate partidele politice care cred că mediul de afaceri este singurul sector generator de bunăstare şi locuri de muncă în România să susţină aceste măsuri fiscale”, a mai spus Ialomiţianu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata