Iaşi: Decathlon va deschide anul acesta un magazin în ERA, iar Omilos începe un mall

Omilos a vandut 2,2 hectare de teren francezilor de la Decathlon pentru constructia unui magazin in parcul comercial ERA Iasi, informează Ziarul Financiar. În plus, intentioneaza ca pe terenul de circa 8 hectare rămas liber pe platforma ERA, sa inceapa, anul acesta, constructia unui mall, in urma unei investitii de circa 25 de milioane de euro.

„Am semnat un acord pentru vanzarea terenului de la sfarsitul anului trecut, tranzactia fiind conditionata de obtinerea autorizatiei de construcţie. Am obtinut autorizatia in februarie si am facut transferul de proprietate, urmand ca cei de la Decathlon sa inceapa constructia pentru a deschide magazinul la sfarsitul acestui”, a declarat Graham Kilbane, general manager al companiei cu actionariat cipriot Omilos.

„Vom deschide magazinul la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, urmand sa avem un spatiu acoperit de 3.000 de metri patrati in care vom comercializa produse pentru practicarea a 50 de sporturi, o sala de fitness si un spatiu exterior de 3.000 de metri patrati pentru terenuri”, a precizat Fabrice Beschu, country manager al Decathlon.

Mall la ERA, de 25-30 mil. euro

„Consideram ca este momentul potrivit pentru a incepe lucrarile de constructie la un mall, datorita costurilor de constructie si faptului ca mai sunt retaileri care se uita catre piata locala ieşeană”, a mai spus Kilbane.

„Investitia in acest proiect este estimata la 25-30 mil. euro. Negociem un imprumut cu acelasi consortiu de banci care a finantat si prima faza a proiectulu”, spune britanicul.

Omilos a atras o finantare de circa 80 mil. euro de la Bancpost, Banca Romaneasca, Bank of Cyprus si bancile-mama pentru construirea parcului comercial, a carui prima faza a fost finalizata in toamna anului 2008.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata