Iaşi: Festivalul „Serile Filmului Românesc TIMPUL”, dedicat actorului George Mihăiţă

Cea de-a șasea ediție a festivalului „Serile Filmului Românesc TIMPUL”, eveniment care va fi organizat în perioada 6-10 mai, va fi dedicată actorului George Mihăiță, în semn de recunoștință pentru toate rolurile de pe platourile filmelor românești.

Filmele românești vor prinde viață, în perioada 6-10 mai, când la Iași vor veni alături de actori, regizori și personaje din lumea cinematografiei pentru a lua parte la cea de-a șasea ediție a festivalului Serile Filmului Românesc. Cu acest prilej, actorul George Mihăiță va fi însoțit de personaje alături de care-și va reaminti momentele frumoase ale carierei sale cinematografice.

Ediția a VI-a a festivalului are peste 20 de invitați de marcă din lumea filmului românesc. Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta Irina Margareta Nistor va fi consultantul cinematografic al proiectului.O altă noutate a „Serilor Filmului Românesc TIMPUL” este prezența unui ambasador cultural al festivalului, în persoana actorului Adrian Păduraru.

„Ediția de anul acesta este o provocare pentru noi, organizatorii, deoarece festivalul crește de la an la an și încercăm să aducem lucruri noi. Actorul George Mihăiță a acceptat cu emoție invitația noastră și a fost încântat că ediția de anul acesta îi este dedicată. După cinci ediții, festivalul are un site unde se poate vedea cum a crescut acest eveniment, iar consultantul cinematografic este vocea filmelor românești, Irina Margareta Nistor. În cele cinci zile de festival, la Iași, vor veni peste 20 de regizori, actori și producători, iar publicul prezent la eveniment va avea parte de cele mai bune producții cinematografice din ultima perioadă„, declară, prin intermediul unui comunicat de presă, Andrei Giurgia, directorul festivalului ‘Serile Filmului Românesc TIMPUL”.

Cu ocazia lansării oficiale a perioadei și a invitatului special, echipa festivalului va lansa site-ul www.serilefilmului.ro, unde pot fi găsite detaliile, programul, precum și un istoric al „Serilor Filmului Românesc”. Doritorii de a fi voluntari în cadrul festivalului se mai pot înscrie până pe 10 aprilie, intrând pe site și accesând știrea Fii voluntar la SFR TIMPUL.

„Această nouă ediție a „Serilor Filmului Românesc TIMPUL” reprezintă, pentru publicația pe care o coordonez, o altă oportunitate de a prezenta cultura în acțiune, în contextul unui parteneriat care există, deja pentru al doilea an, între ASJ și revista noastră. În plus, aș spune că avem posibilitatea de a demonstra, împreună cu tinerii jurnaliști, că TIMPUL nu este doar o revistă de cultură, ci și un fenomen care produce și susține cultura, de această dată prin intermediul filmului românesc, al minunaților săi regizori și actori și al extraordinarului său public”, spune Daniel Șandru, directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata