Iaşi: Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, reţinut pentru 24 de ore

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iași, medicul Lucian Burlea, a fost reținut, marți noaptea, 31 martie, pentru 24 de ore, după ce marți dimineață a fost luat din biroul său și dus la audieri la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Potrivit unor surse juridice, Lucian Burlea este acuzat de trafic de influență, abuz în serviciu și fals într-un dosar care a vizat angajarea ilegală a unui bărbat care nu se afla în țară.

În același dosar este anchetat și fostul cumnat al managerului Lucian Burlea, Sebastian Burlea, care a primit, la rândul său, ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În cursul zilei de marți, la audieri, a fost adusă și o angajată a unității medicale, aceasta fiind lăsată să plece după câteva ore de audieri.

În timpul descinderilor efectuate marți dimineața de procurorii DNA la Spitalul Socola au fost ridicate mai multe calculatoare și documente într-un dosar privind angajări ilegale și atribuirea unor contracte de achiziții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata