Iaşi: Premierul şi ministrul Borbely au semnat un protocol de extindere şi modernizare a infrastructurii de ape şi ape uzate

Premierul Emil Boc, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, au semnat, sâmbătă (7 august 2010), la Iaşi, contractul care vizează investiţii în surse de apă, staţii de tratare a apei, reţele de apă şi sisteme de colectare şi epurare a apei uzate.

Protocolul privind „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi” este evaluat la 142 de milioane de euro şi reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte pe mediu din ţară, aşa cum a afirmat, după momentul semnării documentelor, ministrul Laszlo Borbely.

„Acum semnăm al optulea contract major din cadrul ministerului. Acesta este unul dintre cele mai mari contracte care s-au semnat pe „apă”, de 142 de milioane de euro. Acest program de fapt completează acel proiect ISPA pornit în 2006 din judeţul Iaşi, care înseamnă 52 de milioane de euro şi care va fi finalizat până la sfârşitul anului 2010″, a spus ministrul Mediului.

Din cele 142 de milioane de lei societatea regională de apă canal, ApaVital SA Iaşi, contribuie cu 10 la sută, două procente reprezintă contribuţia comunităţilor locale, iar diferenţa este constituită din fonduri europene nerambursabile, disponibile prin intermediul POS Mediu.

Prin proiectul „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi”, 814.000 de locuitori, din oraşele Iaşi, Hârlău, Târgu Frumos şi Podu Iloaiei, precum şi comunele Holboca, Tomeşti, Bârnova, Ciurea, Miroslava, Scobinţi şi Ion Neculce vor beneficia de investiţii în surse de apă, staţii de tratare a apei, reţele de apă şi sisteme de colectare şi epurare a apei uzate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata