Iaşi: Premii de Excelenţă oferite în cadrul Galei Festivalului Internaţional al Educaţiei

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, i-a oferit vineri seara diploma și Premiul Omnia academicianului Alexandru Zub pentru întreagă activitatea academică, științifică și de cercetare, distincția fiind acordată în cadrul Galei de Excelență care reprezintă debutul Festivalului Internațional al Educației (FIE).

În cadrul Galei FIE, organizată la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, rectorii celor cinci universități de stat ieșene au oferit Premii pentru Excelență Academică, iar reprezentanții conducerii Inspectoratului Școlar Județean Iași înmânează două Premii pentru Excelență în Educație.

Premiul Omnia îi revine uneia dintre cele mai marcante personalități ale Iașiului, istoricul Alexandru Zub. În cadrul aceluiași eveniment sunt înmânate premii de excelență mai multor cadre didactice și studenți.

Astfel, reprezentanții Inspectoratului școlar Județean Iași înmânează Premiul pentru Excelență în Educație profesoarei Paula Gavrilescu, pentru activitatea didactică și profesională deosebită în cadrul Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași și, respectiv, prof. dr. Mihaela Doboș, pentru activitatea didactică și profesională deosebită în cadrul Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

Prof.univ.dr Dorin Chiseliță, un reputat medic oftalmolog, a primit premiul pentru Excelență Academică din partea Universității de Medicină și Farmacie Gr.T. Popa, distincția fiindu-i înaintată în semn de recunoștință pentru activitatea științifică și de cercetare în comunitatea academică.

Reprezentanții Universității de Arte „George Enescu” au decis să îi acorde diploma și premiul pentru Excelență Academică prof. univ. dr. Nicolae Gîscă pentru activitatea academică deosebită.

Eforturile studenților politehniști care au inventat un dispozitiv, unic în lume, ce permite persoanelor cu paralizii severe să poată utiliza un calculator numai cu mișcarea ochilor, este răsplătită de conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” cu Premiul pentru Excelență Academică.

Grupul de realizatori ai proiectului ZUPEREYE este format din studenții în anul III ai Facultății de Automatică și Calculatoare: Ionuț Cenac, Adrian Bulat, Valentin Sirițeanu și Emil Condrea, care au fost coordonați în acest proiect de către profesorul Robert Lupu.

Premiul pentru Excelență Academică a fost oferit de Universitatea Alexandru Ioan Cuza cercetătorului științific III Cristian Stelea, de la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași” pentru activitatea academică deosebită.

Universitatea de științe Agronomice și Medicină Veterinară din Iași acordă Premiul pentru Excelență Academică prof. univ. dr. Ioan Vacaru — Opriș, pentru activitatea academică deosebită.

În cadrul Galei FIE organizatorii au pregătit și câteva momente artistice susținute de muzicianul Andrei Naidin și de artiștii Operei Naționale Române Iași.

Gala FIE se va încheia cu spectacolul cu piesa de teatru „O noapte furtunoasă”, în regia lui Gelu Colceag. Din distribuție fac parte Daniela Nane (Zița), Vlad Logigan (Spiridon), Mircea Rusu (Nae Ipingescu), Doru Ana (Titircă), Andrei Mateiu (Rică Venturiano), Magda Catone (Veta), Vlad Corbeanu (Chiriac).

În perioada 20-29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iași, alături de Fundația Iași — Capitală Culturală Europeană, organizează a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât și celui din regiunile vecine (Republica Moldova și Ucraina), precum și publicului european. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata