Iaşiul a fost cuprins de ape după o ploaie torenţială

47

Mai multe străzi şi artere de circulaţie au fost inundate în timpul unei ploi torenţiale care s-a abătut joi seara, 14 aprilie, asupra Iaşiului.

Din cauza ploii abundente sistemul de canalizare a oraşului a cedat, mai multe străzi fiind acoperite de ape.

Atât şoferii, cât şi pietonii şi-au făcut cu greu loc printre torenţii de apă care au curs de pe cele şapte dealuri ale Iaşiului, unele persoane fiind blocate în blocuri. Mai mult, într-una din intersecţiile din centrul oraşului unul din canale a fost transformat într-o adevărată fântână arteziană.

Pe de altă parte, câţiva ieşeni inventivi au scos afară un pat gonflabil şi s-au plimbat astfel prin oraşul cuprins de ape.

În urma furtunii, şefii municipalităţii au convocat o şedinţă de urgenţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

***

Ieşenii au putut circula în condiţii normale, vineri dimineaţa, după ce pe tot cursul nopţii, echipele mixte ale Citadin, Salubris, Servicii Publice şi Regiei de transport Public au acţionat pe străzi pentru a înlătura apa, după ce joi seara o ploaie torenţială, însoţită de grindină şi furtună, a făcut să fie depăşită capacitatea de preluare a sistemului de canalizare.

Potrivit unui comunicat remis presei de către Primăria Municipiului Iaşi, în urma ploii torenţiale de joi seara, regiile, societăţile şi direcţiile aflate în subordinea municipalităţii au intervenit, cu prioritate, în zonele cele mai afectate de intemperii: zona Alexandru cel Bun — Dacia — Sarmisegetuza, Podul de Piatră — str. Ipsilanti, zona Păcurari — Toma Cozma, Splai Bahlui — mal stâng, bd. Nicolae Iorga — inclusiv pasajul Galata, pasajul capăt Păcurari.

La câteva ore de la declanşarea ploii torenţiale, primarul interimar Mihai Chirica a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipalităţii.

La întâlnire au participat reprezentanţii ApaVital S.A, E.On, ai ISU, Poliţiei Locale şi a altor unităţi subordonate municipalităţii. Cu acest prilej, primarul interimar Mihai Chirica a declarat că este nemulţumit de modul cum au acţionat reprezentanţii firmei care gestionează reţeaua de apă şi canalizare din Iaşi şi E.On, cei care gestionează alimentarea cu energie electrică a pompelor de evacuare a apelor pluviale din diferite puncte ale oraşului.

‘Reprezentanţii celor două companii trebuie să colaboreze mai bine şi să îşi orienteze planurile de investiţii şi pentru rezolvarea acestor probleme care ne afectează pe noi toţi’, a declarat jurnaliştilor Mihai Chirica. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News