ÎCCJ: Gheorghe Bunea Stancu, declarat definitiv în conflict de interese

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv marți, 18 noiembrie, că președintele suspendat al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aflat în conflict de interese.

Potrivit unor surse din cadrul Agenției Naționale de Integritate, instanța supremă a respins recursul declarat de Bunea Stancu, fiind menținută decizia Curții de Apel București din 14 februarie 2014 prin care acesta a fost declarat în conflict de interese. În consecință, Gheorghe Bunea Stancu își va pierde funcția de președinte al CJ Brăila.

Bunea Stancu a fost suspendat din funcția de președinte al CJ Brăila pe 12 august 2014, după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea unor fapte de corupție, el fiind ulterior trimis în judecată în arest la domiciliu.

Agenția Națională de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 că Gheorghe Bunea Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, inspectorii având și date care atestă săvârșirea de infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Potrivit ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a întocmit și adoptat atât expunerile de motive cât și Hotărârile Consiliului Județean Brăila și a semnat contracte de asociere între CJ cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociația Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei.

SC Clubul de Fotbal Brăila SA și Asociația Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila au ca acționari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA. Acționarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu deține calitatea de acționar majoritar.

ANI susținea că beneficiul patrimonial obținut prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, este în cuantum de 7.512.207 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata