ICI şi INSCC se vor comasa

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare din România (ICI) şi Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii (INSCC), aflate în coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, vor fi comasate, informează un comunicat al MCSI.

Unificarea celor două instituţii se va realiza prin promovarea unei Hotărâri de Guvern, se precizează în comunicat. Potrivit sursei citate, comasarea se va realiza prin absorbţia INSCC de către ICI, ceea ce va determina o reducere de personal de aproximativ 25 la sută din numărul total, în special din zona de servicii funcţionale.
Unificarea se realizează atât pentru o mai bună colaborare între tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, cât şi pentru eficientizarea promovării rezultatelor cercetării în practică, se menţionează în documentul citat.

ICI reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor din România. Prin asumarea priorităţilor ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI o constituie dezvoltarea suportului ştiinţific şi tehnologic în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor, necesar realizării structurilor şi seviciilor specifice societăţii informaţionale bazate pe cunoaştere.
INSCC Bucureşti desfăşoară activităţi de cercetare fundamentală şi cercetare aplicativă, participă la proiecte de dezvoltare tehnologică, studii tehnice şi economice. INSCC realizează, de asemenea, măsurări şi teste, evaluarea conformităţii şi certificarea echipamentelor de comunicaţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata