ICR: România, reprezentată în premieră la Book Expo America

România va fi prezentă în premieră la Book Expo America (BEA), târg desfășurat în perioada 28 – 31 mai, la New York, cu un stand național și o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român (ICR).

Potrivit unui comunicat al Direcției Comunicare a ICR transmis luni , evenimentele românești, organizate de ICR New York și de Centrul Național al Cărții, sunt în consonanță cu tema principală a acestei ediții, traducerea.

Astfel, vor avea loc dezbateri și expuneri despre stimularea traducerilor, despre experiențele traducătorilor și prezentări ale unor volume de autori români traduse în limba engleză.

Printre invitați se numără traducători, editori și scriitori din România și din Statele Unite: Alistaire Ian Blyth, Sean Cotter, Adrian Sahlean, Jill Schoolman, Kendall Storey, Varujan Vosganian ș.a.

De asemenea, programele de susținere a traducerilor derulate de ICR vor fi prezentate de Bogdan Popescu, director al Centrului Național al Cărții din cadrul ICR.

La finalul BEA 2014, ICR New York va găzdui un eveniment retrospectiv în cadrul căruia vor fi prezentate portrete de scriitori români contemporani și cărți publicate recent în România, expoziția urmând a fi itinerată la Biblioteca Publică din Queens, New York.

Tot la sediul ICR New York va fi putea fi vizitată expoziția „Eugen Ionescu — portrete (fotografii de Sorin Ionescu)”, aflată în desfășurare.

Cu aceeași ocazie, o delegație formată din Nagy Mihaly Zoltan, vicepreședintele ICR, Ioana Drăgan, director general, Direcția Generală a Reprezentanțelor în Străinătate, și Doina Uricariu, director ICR NY, va oferi Bibliotecii Congresului din Washington, DC, din partea editurilor din România, cele mai importante cărți expuse la standul României de la BEA 2014.

Din delegație vor face parte și reprezentanți ai Băncii Naționale a României, care vor oferi câteva dintre publicațiile monumentale dedicate istoriei, culturii și patrimoniului național realizate cu sprijinul BNR, printre titlurile care vor figura astfel în fondul Bibliotecii Congresului urmând a se afla și ediția integrală a „Manuscriselor Mihai Eminescu”, ediție îngrijită de acad. Eugen Simion, sub auspiciile Academiei Române.

BEA, cel mai important târg internațional de carte din spațiul nord-american, reunește anual peste 1.000 de expozanți, atrăgând anual mai mult de 800.000 de vizitatori.

BEA le oferă scriitorilor și editorilor români o oportunitate unică de a avea dialog direct cu cei mai mari editori și difuzori de carte din SUA și de a atrage interesul agenților literari și editorilor americani.

Prima participare a României la cel mai important târg internațional de carte din Statele Unite coincide cu sărbătorirea, în acest an, a unui deceniu de la integrarea României în NATO și de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata