IGPR: Percheziţii în Penitenciarul Craiova pentru probarea unor înşelăciuni prin telefon

Polițiștii din Botoșani efectuează miercuri, 20 august, o percheziție în Penitenciarul Craiova pentru identificarea unui bărbat bănuit de înșelarea mai multor persoane prin prezentarea de calități oficiale false.

„La data de 20 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Botoșani efectuează o percheziție în Penitenciarul Craiova. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — IGPR. Percheziția se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care un bărbat, încarcerat în unitatea de detenție menționată, este bănuit că ar fi comis mai multe înșelăciuni prin telefon”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis miercuri.

Polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activității infracționale a persoanei în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în luna august, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori și gestionari ai unor societăți comerciale, prezentându-se ca „procuror DIICOT”.

„Sub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părților vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate”, se mai arată în comunicat.

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut mai multe coduri de reîncărcare ale unor cartele telefonice din diverse rețele de telefonie mobilă, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat în scopuri personale.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a persoanei bănuite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata