IGPR: Poliţiştii români în misiune în staţiunile turistice din Bulgaria

Prima serie formată din șase polițiști români, cunoscători de limba bulgară, va fi detașată, în perioada 1 iulie – 31 iulie, în stațiunile turistice din Bulgaria, pentru a-i consilia și a le acorda sprijin cetățenilor români care aleg să-și petreacă vecanța pe teritoriul acestei țări, informează un comunicat transmis duminica, de IGPR.

Potrivit sursei citate, în acest sezon, la solicitarea autorităților bulgare, polițiștii români vor fi prezenți și în stațiunea Balcic.

Astfel, la data de 1 iulie, își va începe misiunea în Bulgaria, în Albena, Nisipurile de Aur și Balcic, prima serie de polițiști români. Trei polițiști din Teleorman și câte unul din Dâmbovița, Sibiu și Timiș se deplasează în Bulgaria pentru a-și începe misiunea.

În acest sezon, la solicitarea autorităților bulgare, față de perioadele anterioare, numărul polițiștilor a fost suplimentat cu câte doi pe serie, întrucât activitățile comune cu polițiștii bulgari vor fi desfășurate și în stațiunea Balcic.

Este al cincilea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat, menționează comunicatul IGPR.

Potrivit sursei citate, la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, șeful Poliției Române, chestor-șef de poliție Petre Tobă și secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, au semnat ‘Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum și a misiunilor de patrulare comune a autorităților competente din România și Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii și liniștii publice’.

Polițiști din cele două state acționează în patrule comune în scopul asigurării ordinii și liniștii publice. De asemenea, cooperează și acordă asistență în cadrul activităților specifice, relaționând îndeosebi cu cetățeni ai propriului stat. Activitățile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe perioada sezonului turistic (atât vara, cât și iarna) în zonele în care se deplasează turiști români și bulgari.

Pe durata misiunii, polițiștii români vor acționa în uniformă și vor executa activități de patrulare împreună cu polițiști bulgari, în patrule mixte.De asemenea, polițiștii detașați au rolul de a-i consilia și de a le acorda sprijin cetățenilor români aflați pe teritoriul bulgar.

Misiunea polițiștilor români se va desfășura în două serii, respectiv 1 iulie — 31 iulie și 1 august — 31 august, în fiecare din cele trei stațiuni urmând să acționeze câte doi polițiști români pe durata fiecărei serii, se mai precizează în comunicatul IGPR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata