IGSU recomandă cetăţenilor să nu iasă din casă în week-end

– Pompierii îi sfătuiesc pe cetăţeni să evite pe cât posibil să-şi părăsească locuinţele, sâmbătă şi duminică, pentru a preveni eventuale incidente în condiţiile unor prognoze de vânt puternic, ploi torenţiale şi descărcări electrice.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în intervalul 15 mai, ora 14,00 – 16 mai, ora 9,00, se recomandă „evitarea, pe cât posibil, a părăsirii imobilelor”.

Dacă deplasarea este totuşi necesară, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, adaugă IGSU.

Aceste puncte vulnerabile trebuie evitate, pe cât posibil, şi în cazul parcării autovehiculelor.

Totodată, se recomandă evitarea adăpostirii de intemperii sub copaci izolaţi.

De asemenea, pompierii îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu atingă stâlpii sau firele căzute la pământ şi să ocolească acumulările de apă din zonele de risc cu pericol potenţial de electrocutare.

IGSU face un apel cetăţenilor să anunţe, în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, orice situaţie deosebită generată de fenomenele hidro-meteorologice, a precizat sursa citată.

Aceste recomandări au fost transmise la toate inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene.

IGSU a luat această măsură după ce a primit mesaj de atenţionare meteorologică „cod galben” de la Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil pentru intervalul 15 mai, ora 14,00 – 16 mai, ora 9,00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata