Îl voi propune premier interimar pe Mircea Duşa, declară Victor Ponta

Victor Ponta a anunțat miercuri, la Parlament, că îl va propune prim-ministru interimar pe Mircea Dușa, ministru al Apărării.

„La ora 16,00 o să avem o ultimă ședință de guvern, să le mulțumesc colegilor și să adoptăm ultimele acte care erau în lucru, după care în această seară îi transmit președintelui Iohannis și demisia mea și propunerea ca domnul Mircea Dușa să fie prim-ministru interimar”, a precizat Ponta.

El a adăugat că este important ca Guvernul să funcționeze în zilele următoare, pentru că sunt multe lucruri care nu pot să aștepte după toate procedurile politice și parlamentare.

„Când îi trimit președintelui demisia îi trimit și o propunere, pentru ca, repet, până ce se îndeplinesc procedurile privind desemnarea unui noi Guvern, votarea acestuia, să știu că e cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie în regulă”, a precizat Ponta.

El a adăugat că marți seara a vorbit cu oamenii care l-au susținut.

„Aseară nu (am vorbit cu Iohannis — n.r.). Am vorbit cu dl. Oprea, am vorbit cu dl. Dragnea, am vorbit cu dl. Daniel Constantin — normal, oamenii care m-au susținut și le-am spus că asta cred că este decizia corectă, pentru că într-o stare de tulburare, de incertitudine, de frământări riscăm să stricăm tot ce am făcut bun până acum și chiar e păcat”, a punctat Ponta adăugând că nu va merge la Cotroceni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata