Ilie Şerbanescu: Leul trebuie să scadă şi mai mult

– Leul continua sa se deprecieze fata de euro, insa ar trebui sa o faca si mai mult, sustine analistul economic Ilie Serbanescu. „In momentul de fata, s-a produs o devalorizare a leului, care ne-a adus la normalitate. Nu poate sa existe o moneda  «breaza» care reprezinta o economie dezastru. Este firesc ca leul sa tina pasul cu acest dezastru”, a declarat, pentru Bloombiz.ro Serbanescu.

Analistul sustine ca pana acum adevarata valoare a leului a fost „artificial ascunsa”, masurile de austeritate fiind factorul declasator al adevarului.

„Ma asteptam la o astfel de evolutie, care a fost, pana acum, artificial ascunsa. Aceste masuri care au venit recent au declansat adevarul”, a afirmat Serbanescu.

Analistul economic s-a abtinut sa faca estimari in legatura cu depasirea pragului de 4,5 lei/euro in urmatoarea perioada, asa cum au afirmat importante voci din piata bancara.

„Nu se poate anticipa cu exactitate, ci doar ca tendinta. Din punctul meu de vedere, ca tendinta, leul trebuie sa se mai devalorizeze. Nu pot exprima un prag cifric pentru ca asta este treaba pietei„, a mai spus analistul.

Cat despre valoarea dolarului, Serbanescu a spus ca „nu el este foarte puternic, ci euro este cel care slabeste”.

Citește și
1 Comentariu
  1. SUPER spune

    BRAVO D-LE SERBANESCU, BRAVO DOMNULE, BRAVO D-VOASTRA MAESTRE, BRAVO!………STITI, EXISTA O EXPERIE LA NOI: CINE N-ARE BATRANI, SA-I CUMPERE, IAR DACA-I ARE, SA-I…FU-E!……..OMU’ASTA ADEVAR GRAIESTE, NUMAI CA PUTEREA ACTUALA A LUI T.BASESCU NU GASESTE MIJLOACE SA-I INTELEAGA………VA FI DIN CE IN CE MAI RAU IN ROMANIA PANA SE DEBARASEAZA DE-O POVARA…OARE CINE-O FI??????????????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata