Ilie Şerbănescu: Nu are importanţă cine vine la Finanţe; situaţia este gravă

Situaţia economiei este atât de gravă încât nu are nici o importanţă numele celui care va fi numit în funcţie după remanierea ministrului Sebastian Vlădescu, a declarat joi (2 septembrie 2010) analistul economic Ilie Şerbănescu.

„Nu are nicio importanţă indiferent cine vine în locul lui Vlădescu sau Şeitan. Pot veni şi nişte laureaţi ai premiului Nobel, oricum nu are nicio importanţă pentru că situaţia este extrem de gravă”, a explicat profesorul Şerbănescu.
Acesta a subliniat că România este la dispoziţia Fondului Monetar Internaţional având în vedere numele vehiculate pentru ocuparea portofoliilor rămase vacante după remaniere şi că numele lansate pe surse arată că PD-L duce lipsă de ministeriabili.

„Am văzut numele vehiculate şi asta arată că PD-L duce lipsă de ministeriabili. Practic, România se pune la dispoziţia FMI, pentru că, dacă până acum cei de la FMI aveau de partea cealaltă a mesei pe cineva care înţelegea câte ceva, acum nu ştiu dacă cei care vor veni ştiu măcar limba engleză”, a spus Ilie Şerbănescu. Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a fost anunţat joi, de premierul Emil boc, că se află pe lista de remaniere, dar consideră că remanierea sa este o eroare.

„Domnul Emil Boc nu are ce să îmi reproşeze. Bănuiesc că este o decizie politică şi, din punctul meu de vedere, este o eroare, pentru că există proiecte în MFP care trebuiau terminate’, a spus Vlădescu.
Oficialul MFP a menţionat acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, pentru care urmează două misiuni importante în septembrie şi octombrie, combaterea evaziunii fiscale, care a început să dea rezultate, proiectele legate de restructurarea ministerului.

„Nu îmi dau demisia, aştept revocarea. Mâine vin la serviciu’, a spus Vlădescu. El a mai afirmat că măsurile luate dau rezultate, România se stabilizează, are şanse să iasă din criza economică, iar anii următori vor fi ani de creştere.
Vlădescu a adăugat că un alt proiect care îi este drag şi la care speră să nu se renunţe este republicarea Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală într-o formă care să le facă inteligibile şi utilizabile de toţi contribuabilii. Întrebat dacă are ce să-şi reproşeze, Vlădescu a răspuns: „Nu am nimic ce să-mi reproşez”.

Citește și
1 Comentariu
  1. Sorin IONESCU spune

    …Exista o singura solutie:Micsoararea aparatului bugetar la maximum 900,000 de angajatzi… Deci cam 500,000 de concedieri, ceea ce ar duce la o economie de aproape de 5 miliarde de euro anual…La achizitii si cheltuieli publice, pentru o operativitate buna, reducerile ar putea fi de 3-4 miliarde de euro… Deci aproape 10 miliarde de euro, se pot obtine printr-o guvernare optima…Nu si cu actuali guvernantzi…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata