Impact finalizează ansamblul Luxuria Residence din zona Expoziţiei

Compania  Impact Developer & Contractor finalizează ultima fază a ansamblului Luxuria Residence, proiectul upper class din Expoziţiei, noul pol de business al capitalei, a anunţat aceasta joi.

Astfel, Luxuria Residence devine, astfel, prima comunitate urbană din zonă. Cea de-a treia şi ultima fază de dezvoltare a ansamblului cuprinde 130 de unităţi de tip studio, apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, precum şi duplex-uri, dispuse în două clădiri cu 8, respectiv 11 etaje. Acestea sunt completate de 1.064 de metri pătraţi de spaţii verzi, loc de joacă pentru copii şi 135 de locuri de parcare exclusiv subterane.

În acest context, odată cu finalizarea ultimei etape de dezvoltare, Luxuria Residence devine primul ansamblu rezidenţial finalizat din zona Expoziţiei. Întregul condominiu este format din 9 clădiri ecologice, cu 630 de apartamente de calitate superioară, 728 de locuri de parcare subterane, 9.650 de metri pătraţi de spaţii verzi, centru de fitness, lounge şi recepţie.

„Luxuria Residence vine ca un răspuns firesc la cererea de locuinţe upper class într-o zonă efervescentă, devenită recent noul pol de business al Bucureştiului. Suntem mândri să dezvoltăm prima comunitate urbană durabilă din Expoziţiei, care beneficiază de un aer mai curat şi de un stil de viaţă sănătos, datorită clădirilor ecologice, construite la standarde de sustenabilitate BREEAM Excellent, precum şi facilităţilor oferite”, a declarat Tinu Sebeşanu, CEO Impact Developer & Contractor.

În contextul construcţiilor, Luxuria este primul proiect rezidenţial din Bucureşti proiectat pentru a obţine certificarea BREEAM Excellent, cea mai importantă metodă de evaluare a durabilităţii pentru proiecte de clădiri şi infrastructură. Procesul complex de certificare recunoaşte valoarea proiectului pe toată durata ciclului de viaţă construit, evaluând sustenabilitatea soluţiilor din proiecte pentru o serie de categorii: energie, sănătate şi bunăstare, inovaţie, utilizarea terenurilor, materiale, managementul construcţiei, poluare, transport, managementul apei şi al deşeurilor. Factorii cei mai importanţi evaluaţi sunt designul integrat în mediul înconjurător, reducerea emisiilor de carbon, durabilitatea şi rezistenţa proiectelor, consumul redus de energie, adaptarea la schimbările climatice, protejarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii.

Datorită arhitecturii contemporane, proiectul Luxuria Residence a obţinut recunoaşterea International Property Awards, acesta fiind distins cu premiul Architecture Multiple Residence – Romania, pe regiunea europeană, în cadrul competiţiei desfăşurate anul trecut.

În ţara noastră, cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile Impact Developer & Contractor SA („IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti, compania având o capitalizare bursieră de 897.750.000 lei (la data de 11 august 2021). Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa şi Luxuria Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidenţial din Bucureşti cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel naţional, în 2020 Impact a demarat în Constanţa construcţia proiectului rezidenţial Boreal Plus, proiect mixt format din vile şi blocuri de apartamente, precum şi a proiectului rezidenţial GREENFIELD Copou, în Iaşi.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata