Impozitul forfetar pune la pământ IMM-urile din Vaslui

– Impozitul forfetar a împlinit „frumoasa“ vârstã de douã luni

– „Genial“ si în „total acord“ cu principiile economice anticrizã, impozitul minim a reusit sã punã la pãmânt IMMurile vasluiene

– Peste 600 de microîntreprinderi au fost suspendate, dizolvate si radiate din Registrul Comertului.

Pe lângã ruinarea a sute de întreprinzãtori locali, taxarea minimã a bãtut un nou record: „voluntariatul“. Sãtui de controale, verificãri si paraverificãri, administratorii firmelor renuntã de bunã voie la propriile afaceri.

În total, în primele sase luni ale anului 2009, nu mai putin de 964 de firme au spus „adio!“ bugetelor locale si centrale. Mai mult, reprezentantii patronatului vasluian sunt si mai categorici: pânã la sfârsitul anului, peste 2.000 de firme vor iesi de pe piatã.

Impozitul forfetar continuã sã facã ravagii în mediul de afaceri local. În numai douã luni de la instituirea taxãrii minime, nu mai putin de 562 de administratori au solicitat voluntar suspendarea firmelor.

Conform datelor oferite de cãtre Oficiul Registrului Comertului, de pe lângã Tribunalul Vaslui, în perioada 1 – 23 iunie, au fost înregistrate 134 de cereri de suspendare. Pentru comparatie, în perioada similarã a anului trecut, a fost formulatã o singurã cerere de suspendare!

Sursa: Monitorul de Vaslui

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata