În căutare de venituri, bancherii au ajuns să taxeze şi alimentarea conturilor

– Dupa taxarea accesului clientilor la banii proprii, bancherii nu ezita nici sa le ia comisioane pentru alimentarea conturilor, chiar facuta electronic, totul in incercarea de a-si rotunji veniturile, informează Ziarul Financiar.

.
BCR, cea mai mare banca locala, percepe un comision de 1 leu clientilor atunci cand depun lei in propriul cont curent. Daca depunerea se face in contul altui client, comisionul pleaca de la 4 lei si poate ajunge la 20 de lei.

BRD si Raiffeisen, alte doua banci de top, nu taxeaza depunerea de numerar, dar in schimb percep clientilor taxe atunci cand contul curent este alimentat printr-un ordin de plata.

In multe cazuri, in aceasta categorie se incadreaza si plata salariilor pe card de catre angajator, astfel ca salariatii ajung sa plateasca o taxa de cate ori le sunt virate salariile.

„Masura mi se pare insa gresita, denota lipsa de competitie din sistemul bancar. In multe tari din Europa nu exista asa ceva”, comenteaza Laurian Lungu, managing partner la compania de cercetare Macroanalitica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata