„În Familie”, primul festival românesc de parenting, se desfăşoară între 26 şi 28 septembrie la Bucureşti

„În Familie”, primul festival românesc de parenting, se desfășoară între 26 și 28 septembrie la Sala Palatului din București și reunește peste 50 de specialiști autohtoni în domenii care studiază dezvoltarea copiilor.

Evenimentul se adresează în special părinților care au copii de toate vârstele (0 — 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională în domeniul parenting-ului, informează organizatorii, Asociația Oameni Noi, într-un comunicat transmis marți.

În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, la care vor participa zeci de specialiști români.

Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere — educație fizică, educație mentală, educație emoțională — și pe segmente de vârstă ale copiilor: 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.

„În urma întâlnirilor cu părinții, atât în cadrul profesional, cât și informal, am sesizat o nevoie reală a părinților de astăzi de a fi ghidați în educarea noilor generații. Instinctul matern/patern doar împreună cu o aprofundare temeinică a cunoștințelor legate de dezvoltarea completă a copilului (fizic, mental, emoțional) poate asigura o relație sănătoasă părinte-copil. Știm deja că părintele este psihologul de fiecare zi al copilului și este necesar să fie pregătit corespunzător. Totodată, în multe cazuri, sistemul de educație formală și familială al părinților noștri nu mai poate fi aplicat acestor copii”, declară Mirela Horumbă, psiholog și inițiator al Festivalului Național de Parenting „În Familie”.

Workshop-urile pentru adulți abordează o gamă amplă de aspecte, de la nutriție la sexualitate, la siguranța personală a copiilor, gestionarea opțiunilor de carieră, copii supradotați, copii cu dizabilități, copii cu IQ normal, copii din familii monoparentale, copii cu deficit de atenție, familii cu mai mulți copii.

Înscrierile pentru workshop—uri se pot face pe pagina oficială a evenimentului, festivalparenting.ro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata