În parteneriat cu Kaufland România, Enel X România construieşte un parc fotovoltaic de un milion de euro

În localitatea Turda, Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp, a anunţat marţi compania.

Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiţie care se ridică la un milion de euro.

„Enel X continuă să sprijine mediul de afaceri în tranziţia energetică şi oferă soluţii personalizate pentru companiile care pun sustenabilitatea în prim plan. Dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, sistemele fotovoltaice duc la scăderea costurilor cu energia electrică, oferind beneficiarilor posibilitatea să îşi urmărească producţia şi, implicit, să-şi eficientizeze consumul de energie. Ne bucurăm să lucrăm alături de companii care au demonstrat în repetate rânduri grija pentru mediul înconjurător şi ne bucurăm că duc această valoare şi în sfera electricităţii, alegând produsele noastre. Încurajăm partenerii de afaceri să investească în energia regenerabilă astăzi, pentru a fi pregătiţi mâine”, a declarat Laurenţiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries, Enel X România.

La rândul său, Valer Hancaş, Director Comunicare şi Corporate Affairs, Kaufland România, a menţionat că prin acest demers se doreşte extinderea acţiunilor de sustenabilitate şi lupta pentru protejarea mediului înconjurător.

„Proiectul, primul de acest gen din reţeaua Kaufland, contribuie la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Energia verde, ce provine din surse regenerabile, este o alternativă sustenabilă şi ajută la menţinerea unui mediu cât mai curat prin urmare, obiectivul companiei va fi acela de a investi şi pe viitor în astfel de soluţii alături de partenerii noştri”, a afirmat Valer Hancaş.

Astfel, sistemul fotovoltaic implementat pe terenul din vecinătatea centrului logistic Kaufland asigură o producţie anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro, conform sursei citate.

În cadrul acestui proiect, echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

În contextul activităţilor, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 2.350 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

În prezent, Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata