În plină criză, Primăria Timişoara cumpără gazon unguresc şi gutui japonezi

Desi are datorii de milioane de euro la regiile din subordine, Primaria Timisoara importa gazon din Ungaria, planteaza gutui japonezi ornamentali, construieste o fantana arteziana si se pregateste sa cheltuiasca un milion de euro pentru o „comunicare mai facila cu cetatenii”.

Doua miliarde de lei vechi au fost cheltuiti pentru reabilitarea unui parculet de cartier. Banii, folositi pentru achizitionarea de gazon de import, gutui ornamentali si reabilitatea unei fantani arteziene, au intrat in conturile firmei private Drufec Cons CF, abonata la banii timisorenilor, scrie Cotidianul.

„Pai si crearea de noi spatii verzi contribuie la reducerea poluarii. Daca investitia a fost sau nu oportuna, eu spun ca ea a fost prevazuta a se realiza, iar eu imi doresc ca in Timisoara sa se faca cat mai multe parcuri. Asa ca orice investitie in mediu este oportuna”, spune Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei.

El a mai precizat ca anul acesta se vor reface in orasul de pe Bega doar doua parcuri, spre deosebire de anul trecut, cand au fost reconditionate sase dintre ele.

Orza nu a dorit sa comenteze faptul ca lucrarile de reamenajare a unor parcuri sunt executate de peste 10 ani, cu precadere, de aceleasi firme private si care continua sa incaseze sute de mii de euro, din bani publici, in plina criza economica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata