În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată din Braşov

Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri (28 aprilie 2010) la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat că este o premieră în România având în vedere că la Braşov funcţionează, de anul trecut, Cliniciile ICCO în sistem privat.

În România, se fac intervenţii pe cord în clinici de stat din Bucureşti, Constanţa, Cluj, Iaşi, Timişoara, Braşovul fiind singurul oraş din România cu o clinică privată în domeniu. Echipa formată din medicii primari de chirurgie cardiovasculară Theodor Cebotaru, Călin Popa, Andreea Brădean alături de anestezist, perfuzionist, asistente au operat un pacient de 68 de ani din Braşov, aflat în stare gravă, diagnosticat cu insuficienţă aortică prin disfuncţie de valvă aortică, care mai fusese operat acum 14 ani la Cluj.

Echipa de medici i-au schimbat valva şi i-au făcut două by-passuri. Echipa medicală este singura din ţară care efectuează de rutină by-passuri aorto-coronariene pe cord bătând şi plastio valvulară complexă cu inel, două metode chirurgicale de ultimă generaţie având beneficii majore pentru pacienţi, comparativ cu cele clasice.

Citește și
1 Comentariu
  1. adriana spune

    Am un prieten care este perfuzionist si m-a rugat sa-i caut un job in romania( este din india), dar nu stiu cum sa procedez sa il ajut, daca stie cineva…va rog mult ajutati-ma. Multumiri anticipat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata