În şomaj tehnic, dar totuşi la servici

Conform conducerii Inspectoratului Teritorial de Munca, angajatorii ieseni au gasit o noua posibilitate de a incalca legea. Acestia exploateaza prevederile care reglementeaza somajul tehnic, fara a tine cont ca trebuie respectate anumite conditii.

In primele trei luni ale anului in curs, aproape 70 de companii din judetul Iasi au intrat in evidenta institutiei ca urmare a solicitarilor depuse pentru trimiterea in somaj tehnic a salariatilor. Firmele respective au trimis in somaj tehnic 2.100 dintre cei 4.200 de angajati pe care ii au.

„Au fost depistati, în Iaşi, agenti economici care declara ca un anumit numar de salariati intra in somaj tehnic, dar acestia lucreaza in continuare cu program intreg”, a declarat si Iulian Taraboanta, directorul coordonator al ITM Iasi.

Una dintre societatile controlate avea opt salariati care lucrau cu program normal desi, in acte, erau trimisi in somaj tehnic, iar o alta societate avea o sigura persoana in aceasta situatie.

Flacăra Iaşului

Citește și
1 Comentariu
  1. Ganea Marianne spune

    Si in judetul Timis sunt f multe cazuri similare de abuz,in care angajatii isi desfasoara activitatea mai departe,cu toate ca sunt trimisi in somaj tehnic!Unde putem sesiza pentru a se lua masurile necesare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata