În urma unei achiziţii, în valoare de 1,17 miliarde de euro, Generali vrea să îşi consolideze poziţia de lider în Italia

Cel mai mare grup de asigurări din Italia, assicurazioni Generali, a anunţat luni 31 mai, că va lansa o ofertă de preluare, în valoare de 1,17 miliarde de euro, pentru rivalul mai mic Societa Cattolica di Assicurazioni SC, în ideea de a-şi consolida şi mai mult poziţia de lider pe piaţa din Italia, transmite Reuters.

În acest an, analiştii se aşteptau, ca industria financiară din Italia să treacă printr-un proces de consolidare, după ce anul trecut banca Intesa Sanpaolo a preluat rivalul mai mic UBI pentru a da naştere unui gigant în domeniul bancar şi asigurări. Iar săptămâna trecută, UnipolSAI, a doua mare companie de asigurări din Italia, şi-a majorat participaţia la banca Popolare di Sondrio.

În contextul actual bancar, Generali deţine deja o participaţie de aproape 24% din capitalul Societa Cattolica di Assicurazioni, după ce anul trecut a venit în sprijinul rivalului său cu o investiţie de 300 milioane de euro. Pentru a dobândi controlul deplin, Generali oferă 6,75 euro, în numerar, pentru fiecare acţiune Cattolica, adică o primă de 15% comparativ cu preţul înregistrat vineri seara de titlurile Cattolica.

„Oferta a fost lansată de Generali cu obiectivul de a-şi consolida poziţia pe piaţa de asigurări din Italia”, a informat Generali într-un comunicat de presă.

Din punct de vedere organizatoric, Generali are la dispoziţie 2,3 miliarde de euro pentru achiziţii în actualul său plan de afaceri care se încheie la finele lui 2021 şi este presat de unii dintre acţionarii săi să se extindă. Recent, grupul italian a fost devansat de rivalul german Allianz în cursa pentru preluarea unor active din Polonia.

În urma acestei preluări a Cattolica, permite Generali să treacă în faţa rivalului UnipolSAI, care este cel mai mare jucător pe segmentul asigurărilor non-life. De asemenea, Generali va putea să îşi consolideze poziţia pe segmentul asigurărilor de viaţă, unde este supus la presiuni din partea Intesa şi a operatorului postal Poste Italiane.

În prezent, Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata