În Venezuela se moare de foame

Președintele Nicolas Maduro pune piedici celor care vor să trimită ajutoare umanitare, în timp ce criza umanitară din Venezuela se adâncește.
La cerere președintelui, autoritățile au închis granițele cu Brazilia, dar sugerează aceeași soartă o va avea și frontiera cu Colimbia.

Maduro oprește intrarea în țară a ajutoarelor umanitare, fiindcă le consideră un mijloc de a se amesteca în problemele țării, a puterilor străine.
Juan Guaido, liderul opoziției și autoproclamat președinte, este cel care a lansat campania de strângere de ajutoare.

Această măsură a fost impusă la numai câteva ore după ce preşedintele Nicolas Maduro a ordonat închiderea comunicaţiilor cu insulele Aruba, Bonaire şi Curaçao – toate teritorii olandeze – precum şi închiderea graniţei cu Brazilia, unde sunt depozitate, de asemenea, ajutoare destinate populaţiei din Venezuela.

În acest timp, opozantul Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a afirmat că armata a „participat” la operaţiunea care i-a permis să ajungă vineri la Cucută, în Columbia, în pofida unui ordin al justiţiei care îi interzicea să părăsească ţara, notează AFP.

„Problema este cum am ajuns noi aici când au interzis spaţiul aerian, orice fel de traversare maritimă, au blocat drumurile (…) Suntem aici tocmai pentru că forţele armate au participat şi ele la acest proces”, a declarat Juan Guaido presei alături de preşedinţii Columbiei, Chile, Paraguayului şi de secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata