În weekend, controale în magazine, la terase şi mijloace de transport în comun

In weekendul trecut, în Bucureşti, au fost verificate, complexuri comerciale, hipermarketuri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zona celor cu regim taxi. În perioada 17 – 19 iulie, poliţiştii şi reprezentanţi ai altor instituţii, au făcut astfel de controale urmărindu-se respectarea prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului, a anunţat, luni, Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, au fost constatate şi aplicate 2.309 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.110.000 lei.

Astfel, 528 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, trei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor, privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese şi 75 pentru încălcări ale normelor de convieţuire socială.

De asemenea, alte 19 sancţiuni au fost aplicate pentru situaţii ce cad sub incidenţa legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 35 pentru abateri prevăzute în Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru încălcarea unor norme privind sănătatea publică şi a unor prevederi referitoare la normele sanitar-veterinare şi siguranţa alimentelor.

Tot pe parcursul acestei perioade, în domeniul rutier, au fost constatate şi aplicate peste 1.600 de sancţiuni contravenţionale.

Aşadar, au participat, la acţiunea din ultimele trei zile, peste 900 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul a aproximativ 400 de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

S-au verificat peste 220 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun, atât de suprafaţă, cât şi de subteran.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata