Încă o deraiere de tren în Brașov. CFR numără cel de-al șaptelea incident de pe șine

O nouă problemă apărută pe drumurile feroviare ne demonstrează din nou că nu mai este mult până la momentul unui dezastru pe căile ferate. Vineri, în județul Brașov, a mai deraiat un tren, fiind al treilea la număr din ultimele două săptămâni, în jurul aceleiași zone, și al șaptelea de la începutul lunii martie. În acest caz, sistemul care susținea roțile locomotivei a cedat. Garnitura circula cu viteză redusă, spre bucuria călătorilor care nu au pățit nimic.

Trenul pleacase de câteva minute din Brașov și se îndrepta cu nouă călători în el, spre București. Înainte de a opri în gara Dârste, locomotiva a deraiat de pe șine.

Trenul a ajuns lângă șine deoarece cadrul care susținea roțile de la locomotiva trenului s-au rupt dintr-o dată.

Nu au existat călători răniți în urma incidentului deoarece viteza trenului nu era mai mare de 30 km la oră. Probabil că în cazul unei viteze mai mari, incidentul s-ar fi putut transforma într-un dezastru.

„Este o piesă foarte mare şi foarte importantă pentru locomotivă. Dar reviziile astea sunt făcute la timp. Sau cine ştie, poate sunt probleme inclusiv cu reviziile. Depinde acum, de la caz la caz. Ele trebuie să se facă la timp, dar sunt unele care nu sunt făcute la timp”, a declarat un lider al sindicatului CFR.

Firma feroviară românească a anunțat călătorii că vor fi preluați de către un alt tren în siguranță. Între Brașov și Oradea circulația a fost închisă până ce locomotiva a fost preluată de pe șine de către un utilaj extrem de mare.

În cazul trenurilor care aveau același traseu, au traversat zona și au fost redirecționate către un alt drum.

„Noi suntem obişnuiţi şi cunoaştem şi problema cu infrastructura şi cu tot. Am văzut în toată ţara. Şuruburile le scoţi cu mâna şi aşa mai departe. Ăştia zic că tot lucrează, dar de fapt liniile sunt tot la fel de proaste”, au declarat călătorii trenului.

Este a treia deraiere în ultimele două săptămâni din județul Brașov și a șaptea de când a început luna.

Toate aceste incidente ne demonstrează încă o dată că infrastructura CFR este extrem de degradată. 60% dintre linii pot pica în orice moment iar peste 90% dintre locomotive sunt mai vechi de 35 de ani.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata