Încă un parc din centrul Iaşului este distrus, pentru a se construi blocuri şi clădiri de business

– Singura oază de verdeaţă din centrul Iaşului – parcul din zona Elena Doamna –   riscă să fie „înghiţită” de turnuri de oţel şi beton, în urma avizului favorabil acordat de Comisia de urbanism pentru construirea unui centru de afaceri si rezidential peste drum de Hotel Europa.

.
Zona cuprinsă între Hotel Europa şi Universitatea Petre Andrei, unde în prezent se află ultimul parc rămas în inima oraşului, după distrugerea versantului de la Palas, urmează să fie acaparată de spaţii de birouri, spaţii comerciale şi rezidenţiale.

Terenul este detinut de mai mult de zece proprietari. Consiliul Local are si el acolo aproximativ jumatate din suprafata de peste 13.000 mp.

Unul dintre proprietari este consilierul local al PDL Gabriel Surdu, prin firma Terramold Invest, membru al Comisiei de urbanism, care a dat undă verde propiectului. El s-a abtinut de la avizarea temei de plan urbanistic analizate ieri.

„Acolo exista mai multe planuri urbanistice. Acum s-a dorit un plan unitar pentru ca toata lumea sa poata construi fara probleme. Proprietarii vor construi in zona dinspre Universitatea Petre Andrei si spre blocurile de pe Anastasie Panu. Restul va ramine zona de recreere, spatii verzi”, a afirmat Surdu.

Tema de plan urbanistic zonal a fost avizata de comisia de urbanism. Acolo sint propuse cladiri cu inaltimi de pina la 55 de metri. Pe tot terenul urmeaza sa fie amenajate parcari subterane.

Ziarul de Iaşi

birouriblocuriConstrucţiiIaşiPalasparcuriproprietarispatii comercialeterenuri
Comentarii (0)
Adaugă comentariu