Incendii forestiere la 15 kilometri de Moscova

Incendiile forestiere s-au amplificat în Rusia în ultimele 24 de ore, propagându-se până în zona oraşului Noghinsk, la 15 kilometri de Moscova, în ciuda eforturilor autorităţilor în lupta cu focul.

Incendiile s-au extins pe o suprafaţă de 172.000 de hectare. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat 180.000 de specialişti, între care 5000 de soldaţi şi 3.000 de membri ai Ministerului Afacerilor Interne, care s-au deplasat în regiunile sinistrate. De asemenea, au fost trimise 54 de aeronave, precizează RIA Novosti.

„Canicula extremă a creat condiţii nevaforabile. Din păcate, nu se prevede o ameliorare a situaţiei până la sfârşitul săptămânii”, a declarat un reprezentant al Ministerului pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Stepanov.

Potrivit previziunilor meteorologice, canicula se va menţine în Rusia. Se aşteaptă ca, în cursul zilei de marţi, mercurul termometrelor să depăşească 40 de grade Celsius.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a decretat luni starea de urgenţă în şapte regiuni ale Rusiei, ca urmare a incendiilor forestiere şi de turbă, în urma cărora mii de oameni au rămas fără locuinţe, iar 40 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata