Începe sesiunea de validare a producătorilor pentru programul „Rabla” la tractoare

18

Sesiunea de validare a producătorilor pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate începe joi (18 februarie 2010) şi se va încheia pe 5 martie, potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în data de 8 februarie, fiind semnată de preşedintele AFM, Vlad Marcoci. Suma alocată Programului ‘Rabla’ pentru tractoare şi maşini agricole autopropulsate este, în 2010, de 100 de milioane de lei, iar prima de casare acordată fiecare vehicul înlocuit este de 17.000 de lei. Pentru persoanele fizice, aceasta nu trebuie să depăşească, însă, 50 la sută din preţul de achiziţie al tractorului sau maşinii agricole cumpărate, în timp ce, în cazul persoanelor juridice, procentul scade până la 40 la sută, fără TVA.

Finanţarea Programului ‘Rabla’ destinat stimulării parcului naţional de tractoare şi maşini agricole va fi susţinută de AFM din Fondul pentru Mediu, programul fiind prevăzut să se desfăşoare pe parcursul a două etape: prima până la data de 25 iulie, iar a doua în intervalul 1 august – 25 noiembrie 2010. Guvernul a aprobat pe 5 februarie bugetul Fondului de Mediu, în valoare de 1,9 miliarde de lei, cu 137,5 la sută mai mult faţă de anul 2009, când a fost de 800 de milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata