Încercări de intimidare a şefei DNA de către foşti ofiţeri de informaţii israelieni

Anchetatorii români cercetează posibile încercări de intimidare şi hărţuire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au precizat surse.

„Au fost încercări de intimidare şi hărţuire a şefei DNA şi a apropiaţilor”, menţionează sursele citate.

Aceleaşi surse susţin că firma Black Cube a angajat foşti ofiţeri de informaţii israelieni să facă acest lucru la comanda unui client, cel mai probabil inculpat într-un dosar de la DNA.

Potrivit Rise Project, patru cetăţeni israelieni sunt anchetaţi de DIICOT pentru spionarea comunicaţiilor şi tentative de compromitere a Laurei Codruţa Kovesi.

Doi dintre suspecţi, Dan Zorella şi Avi Yanus, foşti ofiţeri de informaţii, sunt co-fondatori şi directori executivi ai firmei israeliene de investigaţii private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011, mai arată Rise Project.

*** Kovesi: A fost o încercare nereuşită de intimidare

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat miercuri, referitor la informaţiile apărute în presă potrivit cărora s-ar fi intenţionat intimidarea sa, că a fost vorba despre o „încercare nereuşită”.

„Este un dosar în curs la altă unitate de Parchet în care nu am calitate şi în acest moment nu pot comenta. A fost o încercare nereuşită de intimidare”, a declarat şefa DNA.

Surse au declarat anterior că o firmă israeliană a angajat foşti ofiţeri de informaţii israelieni să facă acest lucru la comanda unui client, cel mai probabil inculpat într-un dosar de la DNA.

„Au fost încercări de intimidare şi hărţuire a şefei DNA şi a apropiaţilor”, au menţionat sursele citate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata