Închisoare cu executare pentru Adrian Stan, fost primar al oraşului Techirghiol

Fostul primar al oraşului Techirghiol, medicul veterinar Adrian Viorel Stan, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa, marţi, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, după ce, în primă instanţă, primise o condamnare cu suspendare.

Conform minutei publicată de instanţă, Curtea de Apel Constanţa a admis apelul formulat de DNA şi l-a condamnat definitiv la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul primar din Techirghiol, Adrian Stan, deşi el primise o condamnare de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, la Tribunal, pentru luare de mită.

Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-a trimis în judecată pe Stan, după ce acesta a fost reţinut în timpul unui flagrant, organizat pe 13 octombrie 2015.

În calitate de primar al oraşului Techirghiol, acesta a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei şi, respectiv, 64.000 de lei, pentru îndeplinirea unor atribuţii de serviciu şi plata unor facturi pentru serviciile prestate de firma respectivă. Sumele reprezentau un procent de aproximativ patru la sută din facturile de 1.100.000 de lei şi, respectiv, 1.600.000 de lei care urmau să fie emise de societatea denunţătorului, în temeiul unui contract pentru executarea de lucrări şi achitate de Primăria Techirghiol. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata