Incidente legate de focurile de artificii in Filipine

Un om a murit şi alţi peste 160 au fost răniţi în incendii şi alte incidente legate de folosirea artificiilor şi petardelor în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou în Filipine, conform unui anunţ făcut miercuri de autorităţile filipineze, transmite DPA.

Cel puţin 4 incendii s-au declanşat în zona metropolitană a Manilei în noaptea de Anul Nou, peste 3.000 de persoane rămânând fără adăpost, conform pompierilor filipinezi.

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a rămas blocată în baia casei sale în flăcări, într-un incendiu declanşat într-o zonă rezidenţială şi comercială din Pasig City.

Autorităţile anchetează cauzele incendiilor şi dacă acestea sunt legate de folosirea artificiilor.

Departamentul pentru Sănătate a înregistrat cel puţin 164 de accidente din cauza folosirii petardelor şi artificiilor în perioada 21 decembrie – 1 ianuarie, conform ministrului filipinez al sănătăţii, Francisco Duque.

Numărul persoanelor rănite a scăzut în acest an cu 35% faţă de cele 251 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2018.

„Ideal ar fi să nu mai avem persoane rănite din cauza petardelor şi artificiilor”, a comentat Duque într-o conferinţă de presă. „Chiar dacă scăderea numărului de cazuri este substanţială, tot nu este suficient”, a adăugat oficialul.

La rândul ei, poliţia a anunţat că a arestat 21 de persoane sub acuzaţia că au tras cu arma în perioada 16 decembrie – 1 ianuarie. În astfel de incidente au fost rănite 7 persoane.

În mod tradiţional, filipinezii lansează artificii şi chiar trag cu armele în aer în perioada sărbătorilor de iarnă considerând că zgomotul puternic alungă spiritele rele şi ghinionul.

În anii precedenţi numărul răniţilor în incidente legate de folosirea armelor de foc a fost de ordinul sutelor, gloanţele rătăcite provocând şi câteva decese.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata