Indonezia – S-a redeschis cea mai veche grădină zoologică

Foto:booking.com

După ce a fost obligată să se închidă în urmă cu mai bine de trei luni, ca urmare a pandemiei de COVID-19,  sâmbătă s-a redeschis,  cea mai veche grădină zoologică din Indonezia, însă doar pentru o parte din numărul obişnuit de vizitatori,  informează Reuters.

Grădina zoologică Ragunan, cu o vechime de 156 de ani, situată în capitala Jakarta, găzduieşte peste 2.200 de animale, inclusiv multe dintre speciile pe cale de dispariţie ale ţării.

Aflată în proprietatea guvernului local, grădina zoologică, a introdus măsuri de precauţie pentru redeschidere, printre care şi o limită zilnică de 1.000 de vizitatori.

„Le solicităm vizitatorilor să folosească măşti şi nu permitem intrarea femeilor însărcinate, copiilor de sub nouă ani sau vârstnicilor”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, I Ketut Widarsana, precizând totodată că animalele au fost bine îngrijite pe perioada pandemiei.

Spre deosebire de Ragunan, unele dintre grădinile zoologice mai mici din Indonezia s-au confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte hrănirea animalelor pe perioada pandemiei. În luna aprilie, Asociaţia Grădinilor Zoologice din Indonezia preciza că majoritatea grădinilor zoologice din ţară nu-şi permit hrana pentru animale.

Indonezia a raportat până în prezent 45.029 de cazuri de COVID-19, după recenzarea a 1.226 de cazuri noi sâmbătă, dintre care 180 în capitală.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata