Infractorii români folosesc un nou tip de escrocherie în Franţa

O nouă escrocherie, folosită de anumiţi rezidenţi români, este din ce în ce mai frecventă pe teritoriul Franţei şi a fost actualizată joi (1 aprilie 2010) de Tribunalul corecţional din Tulle, relatează publicaţia franceză Le Populaire.

Tehnica utilizată este simplă, însă imparabilă. În Franţa, infractorul se prezintă la bancă, însoţit de o dovadă de domiciliu furnizată de o asociaţie ‘ecran’, cu scopul de a-şi deschide un cont.
Sumele depuse în contul menţionat sunt retrase rapid. Ulterior, imediat ce soseşte carnetul de cecuri, se folosesc cecuri fără acoperire pentru a cumpăra un maximum de obiecte într-un minimum de timp şi într-un perimetru geografic foarte extins.

După aceea, cu maşina plină de bunuri, infractorii revin în ţară şi lasă în urmă în Franţa o notă de plată ce poate atinge şi 20.000 de euro şi chiar mai mult. Potrivit Le Populaire, a elibera cecuri fără acoperire nu este considerat un delict în Franţa, de unde decurge şi dificultatea pentru tribunale de a sancţiona astfel de cazuri.

Trei cetăţeni români au fost arestaţi de jandarmi marţi, în parcarea unui supermarket din Laguenne, de unde încercau să cumpere o plasmă în valoare peste 800 de euro. Plecaţi în timpul dimineţii de la Saint-Étienne, cu direcţia Spania, ei făcuseră deja 3 opriri în călătoria lor, făcând de fiecare dată cumpărături pentru o sumă totală de 1.850 de euro.

Citește și
3 Comentarii
 1. the Financial man spune

  …Am locuit si studiat 3 ani in Paris.Emiterea de cecuri fara acoperire este un delict-penal, autorul articolului anterior este cel putzin prost informat…

 2. Blaga Adrian Dorin spune

  Pacat ca suntem o tara asa de frumoasa daca semeni nostri ne fac de ras. Eu am fost in Cipru din 2002. atunci se mergea cu viza si noi Romanii eram considerati foarte buni harnici iar toti patroni se imbulzeau sa aiba vize de lucru pt romania. eu am lucrat la ZORPAS. Cea mai mare firma de panificatie din Gipru. si cum spuneam dupa intrarea romaniei in UE dupa sase luni am ajuns sa fim cea mai denigrata natie de acolo. Asta spune tot. Efectiv imi era rusine ca sunt roman. N-am mai putut suporta jignirile si m-am intors acasa. vai de noi suntem mai prost vazuti si de cat srilanchezi.

 3. Kartouche spune

  Astia erau tigani sau unguri .
  Dati-le numele sa vedem …..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata