Inginerii români, parte importantă în şantierul Olimpiadei de la Soci

Inginerii români vor juca un rol important în procesul de electrificare şi termoficare a obiectivelor din Soci, informează cotidianul rus Izvestia, care menţionează că pe harta-proiect a obiectivelor olimpice figurează o mulţime de construcţii grandioase, care vor găzdui zeci de mii de persoane, însă, deocamdată nu există surse pentru iluminarea şi încălzirea acestor construcţii.

Problema va fi rezolvată de noua centrală termo-electrică de la Adler, un proiect al Gazprom. Tot Gazprom va aduce pentru această centrală gaz prin conducta Djubga-Lazarevskoe-Soci. Procesul se va desfăşura în felul următor: pe nava C-Master, care aparţine României, vor fi aduse conducte, de producţie rusă, după care aceste conducte vor fi unite unele cu altele şi scufundate direct de pe navă în apă.

Potrivit autorului articolului din Izvestia care a vizitat personal nava, românii au mare experienţă în ceea ce priveşte trasarea de conducte sub apă şi tocmai de aceea au fost invitaţi de partea rusă. C-Master, construită în Olanda, a fost închiriată de români de la un om de afaceri iranian. În ceea ce priveşte muncitorii, aceştia au fost aduşi din Malayezia, fiind ‘diluaţi’ cu ingineri din România, Marea Britanie şi India.

Românii, arendatorii navei şi organizatorii întregului proces, fac o afacere bună. Sunt mulţumiţi, probabil, şi malaiezienii, la fel ca şi ruşii. Desigur, dacă eşti în criză de timp, Olimpiada de la Soci fiind foarte aproape, este mult mai bine să angajezi o companie unde lucrurile merg ca pe roate, decât să încerci să restabileşti de la zero un lanţ tehnologic atât de complicat, scrie ziaristul rus.
În finalul articolului, jurnalistul de la Izvestia îşi exprimă regretul că autorităţile ruse au preferat să angajeze muncitori calificaţi din alte ţări şi nu din Rusia, chiar dacă – spune el – această decizie are, probabil, motive întemeiate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata