Inimi dulci, colorate sau sub formă de… insigne, de Dragobete

Bistriţenii care au dorit să sărbătorească, miercuri, Dragobetele, au putut găsi simbolul acestuia – inima – sub multiple forme, de la turtă dulce, până la decoraţiuni, felicitări şi chiar insigne, în cadrul târgului organizat de Primăria Bistriţa în centrul istoric al oraşului.

Sute de copii de la mai multe şcoli din municipiu au venit la târg pentru a-şi expune creaţiile având ca temă Dragobetele şi au reuşit chiar să vândă felicitări şi mărţişoare celor aflaţi în căutarea unor astfel de cadouri pentru cei dragi.

Printre participanţii la târg s-a numărat şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care a mărturisit că, în familia sa, nu se sărbătoreşte nici Sf. Valentin, nici Dragobetele.

„Nu, la mine în familie se sărbătoresc 1 martie şi 8 martie. Nu s-a sărbătorit niciodată nici Sf. Valentin, nici Dragobetele”, a spus primarul, adăugând că se bucură, în schimb, de prezenţa mare la târg şi de interesul arătat de copii şi tineri acestui eveniment.

Inima, ca simbol, nu a lipsit nici de la o expoziţie cu o altă temă — „Ziua tricolorului românesc”, organizată miercuri la Cercul militar din Bistriţa de către Clubul colecţionarilor militari şi Garnizoana Bistriţa. Unul dintre expozanţi, Marius Chiuzan, care a pus la dispoziţia publicului o parte din cele 1.500 insigne pe care le-a colecţionat de-a lungul anilor, a ales special pentru Dragobete şi pe cele sub formă de inimă.

Astfel, cei care vor trece pragul expoziţiei vor putea vedea insigne sub formă de inimă din anul 1989, realizate în Moscova sau cu steagul Germaniei ori insigne ale unor organizaţii umanitare, care, de asemenea, au inima în plan central. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata