Iniţiativă legislativă pentru majorarea cantităţii de accizare a vinului

Producatorii de vin vor trebui sa obtina autorizatie de antrepozit fiscal daca produc o cantitate minima de 600 hectolitri de vin, a declarat, miercuri (18 noiembrie 2009), Gratiela Iordache, secretar de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul unei intâlniri cu viticultorii vrânceni.

Aceasta a spus ca obligatia apare ca urmare a unei initiative legislative aflata in promulgare. “Limita minima care acum este de 200 hectolitri va creste pâna la 600 hectolitri”, a afirmat Gratiela Iordache.
În cadrul intâlnirii, reprezentantii viticultorilor au solicitat ridicarea pragului de antrepozitare pâna la 1.000 hectolitri pentru micii producatori. În acest sens, presedintele Federatiei Fermierul, Ginu Toma, a aratat ca directive le europene recomanda accizarea cantitatilor care depasesc 1.000 hectolitri vin.

Citeste si:  Taxele consulare, reduse cu 30%
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner